8 κοινά προβλήματα με τις ηλεκτρικές πρίζες
Οι ηλεκτρικές πρίζες είναι οι άξονες εργασίας του ηλεκτρικού συστήματος του σπιτιού σας. Οι υποδοχές εξόδου του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως αλλιώς λέγονται οι ηλεκτρικές πρίζες, είναι εκεί όπου λαμπτήρες, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, μικρές συσκευές, θερμοσίφωνες και πολλές άλλες συσκευές εισέρχονται στα ηλεκτρικά κυκλώματα του σπιτιού για να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους. Με την πάροδο του χρόνου, μια υποδοχή εξόδου μπορεί να δει βύσματα καλωδίου να εισάγονται και να αφαιρούνται εκατοντάδες φορές, και όπως οποιαδήποτε άλλη μηχανική συσκευή, τελικά να φθαρούν ή να καταστραφούν. Οι αλλαγές στις απαιτήσεις μπορεί επίσης να σημαίνουν ότι πρέπει να αντικατασταθεί μια ηλεκτρική πρίζα, ακόμη και αν λειτουργεί επαρκώς.
Ακολουθούν μερικά από τα κοινά προβλήματα με τις ηλεκτρικές πρίζες που αντιμετωπίζουν συχνά οι έμπειροι ηλεκτρολόγοι της Ηλεκτρολόγος Γλυφάδα 24ώρες και τι πρέπει να κάνετε γι ‘αυτά.
Φθαρμένες ηλεκτρικές πρίζες
Παρόλο που οι ηλεκτρικές πρίζες δεν έχουν κινούμενα μέρη, έχουν μεταλλικά σημεία επαφής μέσα στο σώμα της συσκευής, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να συγκρατούν σταθερά τις θερμές, ουδέτερες και γείωσης καλωδίωση στα φις. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι επαφές αρχίζουν να φθάνουν και χάνουν τη δύναμη πιασίματος τους. Καθώς τα εκτεθειμένα σημεία επαφής χάνουν την ικανότητά τους να πιάσουν το βύσμα, δημιουργεί μεγαλύτερη ηλεκτρική αντίσταση και θερμότητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καλωδίωση και διακοπή της παροχής ρεύματος. Μπορεί επίσης να αρχίσετε να ακούτε κάποιον χαρακτηριστικό ήχο στη πρίζα λόγω την παραγωγή σπινθήρα και τα βύσματα της συσκευής θα είναι λίγο χαλαρά μέσα στις υποδοχές της.
Η λύση για αυτού του είδους το πρόβλημα είναι να απενεργοποιήστε την τροφοδοσία του ρεύματος από τον κεντρικό πίνακα και με την βοήθεια ενός έμπειρο ηλεκτρολόγου της ομάδας του Ηλεκτρολόγος Γλυφάδα 24ώρες να αντικαταστήστε την υποδοχή με μια καινούργια.
Χαλαρές συνδέσεις καλωδίων
Ένα άλλο πολύ κοινό πρόβλημα με τις πρίζες που χρησιμοποιούνται αν όχι καθημερινά, αρκετά συχνά είναι ότι οι συνδέσεις των καλωδίων κυκλώματος αρχίζουν να χαλαρώνουν. Κάθε φορά που το ρεύμα παρέχετε μέσω του καλωδίου, δημιουργείται μικρή ποσότητα θερμότητας και αυτή η επαναλαμβανόμενη διαστολή και συστολή των καλωδίων μπορεί τελικά να προκαλέσει χαλάρωση των βιδών. Μπορεί να ακούσετε ότι η πρίζα αρχίζει να τσακίζει όταν συμβαίνει αυτό, και εάν οι συνδέσεις καλωδίων χαλαρώσουν εντελώς, ένα βραχυκύκλωμα μπορεί να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας του διακόπτη.
Οι χαλαρές συνδέσεις καλωδίων είναι ιδιαίτερα συχνές εάν μια ηλεκτρική πρίζα έχει συνδεθεί με καλώδιο χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα ώθησης στο πίσω μέρος της πρίζας. Αυτές οι συνδέσεις είναι εξαιρετικά ανασφαλείς, γι ‘αυτό οι συνεργάτες επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούν αυτά τα εξαρτήματα για να κάνουν συνδέσεις καλωδίων.
Η πιο συχνή λύση για τις χαλαρές συνδέσεις καλωδίων είναι να απενεργοποιήστε και σφίξτε όλες τις συνδέσεις καλωδίων. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο ιμάντας στήριξης του δοχείου είναι καλά στερεωμένος, έτσι ώστε η συσκευή να μην μπορεί να κουνηθεί όταν εισάγετε ή εξάγετε βύσματα.
Ραγισμένη ηλεκτρική πρίζα
Μια κατεστραμμένη πρίζα είναι μια επικίνδυνη πρίζα. Οι σύγχρονες πρίζες κατασκευάζονται από σκληρό βινύλιο και σπάνια σπάνε, αλλά οι παλαιότερες ήταν κατασκευασμένες με ένα μάλλον εύθραυστο πλαστικό βακελίτη που ήταν ευαίσθητος σε ρωγμές. Μερικές φορές μάλιστα οι ρωγμές δεν ήταν ορατές στην μπροστινή όψη της πρίζας, ειδικά γύρω από τις υποδοχές, αλλά ήταν επίσης πιθανό η πλευρά ή το πίσω μέρος της να ήταν σπασμένο.
Αν αντιμετωπίζετε κάποια ραγισμένη ή σπασμένη πρίζα η λύση είναι να απενεργοποιήστε την κεντρική παροχή ρεύματος και να την αντικαταστήστε με μια καινούργια.
Κακής ποιότητας ηλεκτρικές πρίζες
Μια φθηνή ηλεκτρική πρίζα μπορεί να λειτουργήσει καλά για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά τελικά θα παρουσιάσει προβλήματα. Οι συσκευές που παράγονται μαζικά στο εξωτερικό μπορεί να είναι ύποπτες εκτός εάν φέρουν μια λίστα έγκρισης από αναγνωρισμένο εργοστάσιο δοκιμών. Επιθεωρήστε λοιπόν τις πρίζες σας και αντικαταστήστε όσες δεν υπάρχουν στη λίστα έγκρισης από ένα γνωστό εργοστάσιο δοκιμών.
Αντίστροφη πολικότητα
Οι ηλεκτρικές πρίζες έχουν σχεδιαστεί με θερμές και ουδέτερες συνδέσεις καλωδίων, έτσι ώστε τα πολωμένα βύσματα που βρίσκονται στους περισσότερους λαμπτήρες και μικρές συσκευές, να δρομολογούν το ζεστό και ουδέτερο ρεύμα στη σωστή κατεύθυνση μέσω της συσκευής. Εάν αυτές οι συνδέσεις καλωδίων αντιστραφούν, η συσκευή θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας σε περίπτωση βραχυκυκλώματος.
Οι αντίστροφες θερμές και ουδέτερες συνδέσεις καλωδίων είναι γνωστές ως “αντίστροφη πολικότητα” και αυτή η κατάσταση συχνά δεν αναγνωρίζεται μέχρι να προκύψουν προβλήματα. Ελέγξτε τις ηλεκτρικές πρίζες σας με έναν ελεγκτή κυκλώματος. Εάν εντοπίσετε ότι υπάρχει σε κάποια αντίστροφη πολικότητα, απενεργοποιήστε το κύκλωμα και αλλάξτε τις συνδέσεις των καλωδίων του κυκλώματος στις σωστές θέσεις.
Χωρίς σύνδεση της γείωσης
Ένα άλλο πολύ κοινό πρόβλημα με τις ηλεκτρικές πρίζες είναι η έλλειψη σύνδεσης της γείωσης, η οποία συμβαίνει είτε επειδή η πρίζα δεν έχει συνδεθεί σωστά με το καλώδιο γείωσης του κυκλώματος, είτε επειδή το ίδιο το σύστημα δεν είναι γειωμένο, όπως συμβαίνει σε πολύ παλιά συστήματα καλωδίωσης που δεν έχουν προστασία γείωσης. Η έλλειψη γείωσης μπορεί να αναγνωριστεί χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή κυκλώματος. Εάν οι πρίζες σας χρησιμοποιούν δοχεία δύο θυρών χωρίς στρογγυλή υποδοχή γείωσης, είναι ένα σήμα ότι το ίδιο το σύστημα ενδέχεται να μην είναι γειωμένο.
Επικοινωνήστε με τον Ηλεκτρολόγο Γλυφάδα 24ώρες και ζητήστε από έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο να αναθεωρήσει το παλιό σύστημα καλωδίωσης και να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις για τη γείωση του συστήματος.
Χωρίς προστασία AFCI / GFCI
Ο σημερινός ηλεκτρικός κώδικας απαιτεί ότι οι περισσότερες πρίζες σε χώρους διαβίωσης να έχουν προστασία AFCI (διακόπτης κυκλώματος βλάβης τόξου) και ότι οι πρίζες σε ορισμένες περιοχές έχουν επίσης προστασία GFCI (διακόπτης κυκλώματος γείωσης). Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις καλωδίωσης είναι γενικά «προχωρημένες» και δεν χρειάζεται να κάνετε τις διορθώσεις εκτός εάν έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες στο σύστημα. Αλλά κάθε φορά που ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος κάνει κάποια ηλεκτρολογική εργασία ή βελτίωση στο σύστημα, θα πρέπει να προσθέσει την απαιτούμενη προστασία AFCI ή GFCI σε αυτό το κύκλωμα.
Η προστασία GFCI απαιτείται γενικά σε όλες τις εξωτερικές τοποθεσίες, σε όλες τις τοποθεσίες κάτω του βαθμού (όπως σε υπόγειο) και σε όλες τις τοποθεσίες όπου υπάρχει κοντινή παρουσία πηγής νερού (όπως πάγκοι κοντά σε νεροχύτη). Η προστασία AFCI απαιτείται τώρα για σχεδόν όλα τα δοχεία στους χώρους διαβίωσης. Αντικαταστήστε τα τυπικά δοχεία με δοχεία GFCI ή AFCI σε τοποθεσίες όπου το απαιτεί ο ηλεκτρικός κώδικας. Εναλλακτικά, εγκαταστήστε διακόπτες GFCI ή AFCI (ή συνδυασμένους GFCI / AFCI) για τυχόν κυκλώματα τροφοδοσίας δοχείων που απαιτούν αυτήν την προστασία.